Praktijk

…laat je voelen dat je mag zijn die je bent en dat dat goed is.

Helga van Heeswijck

GZ-Haptotherapeut en Natuurgeneeskundige.

Ik ben getrouwd en moeder van een volwassen tweeling. Ik ben mijn carrière begonnen als docent in het middelbaar beroeps onderwijs. Hier heb ik gewerkt met leerlingen van 12 tot 19 jaar. Vanaf 1991 ben ik actief als gecertificeerd HBO-Natuurgeneeskundig therapeut en voetreflexologe.

Sinds 2003 heb ik een zelfstandige praktijk in Soesterberg als GZ-haptotherapeut. Mijn doelgroep is kinderen, jongeren en volwassenen.

In mijn werk hanteer ik een integratieve visie en zet in op de veerkracht en het zelfherstellend vermogen dat de mens van nature bezit. In mijn persoonlijke begeleiding staat de mens wie hij/zij is centraal. Ik bied een luisterend oor, kan meevoelen en meedenken en help je om de balans tussen hoe je denkt ,voelt en handelt te herstellen zodat je weer beter in je vel komt te zitten. Het gevoelscontact met jezelf en je omgeving wordt hierdoor versterkt. Dit maakt dat je beter voor jezelf opkomt, weet wie je bent en wat je wilt en keuzes kan maken die bij je behoefte aansluiten. Er komt meer rust en ontspanning waardoor je veerkracht en vitaliteit toenemen. Ik werk samen met huisartsen, psychologen, collega’s en scholen in de regio.

Specialisaties

Ik ben gespecialiseerd in:

Autisme, ADHD en hoogsensitiviteit
Stress, depressie en burn-out klachten bij (jong)volwassenen
PTSS, Fibromyalgie, Whiplash klachten W.A.D.

Cursussen

Verder geef ik cursussen op het gebied van persoonlijke groei en zingeving: Persoonlijke groei en bewustwording, Mindfulness en Mandalatekenen.

Het aanbod voor deze cursussen wordt binnenkort vernieuwd. Hou hiervoor de website in de gaten.

…de mens wie hij/zij is staat bij mij centraal…

Aanmelding

Je hebt geen verwijzing nodig om een GZ-Haptotherapeut te bezoeken. Soms kan de huisarts, psycholoog , HR manager, werkgever of I.B.-er van school je doorverwijzen. Meld u hier aan. *Op dit moment is er helaas geen ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

Vergoeding

Ik ben lid van de VVH (Vereniging van Haptotherapeuten, mijn registratienummer is 315 A), hierdoor komt u in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding. Zie hiervoor je polis voorwaarden van de ziektekostenverzekering. Coaching wordt niet vergoed. Soms is het mogelijk dat je werkgever, schadeverzekering of UWV een bijdrage aan de kosten levert. De kosten gaan niet van je eigen risico bijdrage af. Meer informatie over de werkwijze en vergoedingen zie de website van de beroepsvereniging VVH en de VBAG.

Intake gesprek

Tijdens het intake gesprek kijken we wat ik voor je kan betekenen.
Je krijgt de nodige informatie over de therapie en uitleg over de werkwijze en het behandeltraject.
Als je ervoor kiest om in therapie te gaan stellen we n.a.v. je hulpvraag concrete doelen op om aan te werken.
Het aantal sessies wordt in overleg met jou vastgesteld.
Op verzoek kun je een thuisconsult aanvragen of een telefonisch consult.
Zie werkwijze van de desbetreffende therapie.

Tarieven 2023

Haptotherapie en natuurgeneeswijzen

Sessie: 60 minuten, € 80,-
Telefonisch consult: 60 minuten, € 80,-
Kort consult: 30 minuten, € 56,-
Afstandsbehandeling met advies: 45 minuten, € 56,-
Al deze behandelingen zijn vrijgesteld van BTW.

Opstellen behandelplan

Opstellen behandelplan op verzoek van scholen, therapeuten, jeugdzorg, juridische instanties: € 95,-
Inclusief 21% BTW.

Coaching

Sessie: €95,- per 45 minuten.
Inclusief 21% BTW.

Relatietherapie

Sessie voor koppels: €66,50- per partner, 75 minuten.
Inclusief 21% BTW.

Belangrijk: afspraken dienen binnen 24 uur van tevoren zijn afgemeld anders worden deze in rekening gebracht.


…het gevoelscontact met jezelf en de omgeving wordt hersteld…


Aangesloten bij

VVH (Vereniging van Haptotherapeuten)
VVH registratie nr 315 A

VBAG / Beroepsvereniging voor zelfstandige, professionele beroepsbeoefenaars van natuurlijke geneeswijzen

Lid RBCZ/TCZ registratienummer 109027R
Ik sta geregistreerd in het AGB register van Vektis
KvK: 32163866
BTW-nr.: NL001479408B09

Privacy verklaring

Bij de intake word je gevraagd om een toestemmingsverklaring vastlegging persoonsgegevens te ondertekenen (conform Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst W.G.B.O.). Deze verklaring kunt je hier inzien.

Klachten (wkkgz)

Indien je een klacht hebt, ga ik graag met je in gesprek hierover. Mocht je liever iemand anders spreken, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon van de beroepsvereniging VVH voor Haptotherapie of de vertrouwenspersoon van de beroepsvereniging VBAG voor Natuurgeneeswijzen. De Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (wkkgz) waarborgt dat alle klachten anoniem aan de beroepsvereniging gemeld worden om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Indien we er niet samen uitkomen, kun je je klacht indienen bij de onafhankelijke klachtenfunctionaris van de beroepsvereniging VVH of VBAG. De klachtenfunctionaris zal bemiddelen en proberen tot een bevredigende oplossing te komen. Ook wanneer we er dan toch niet uitkomen, kan de klachtenfunctionaris je verder helpen. Voor meer informatie over het proces en contactgegevens, zie de website van de VVH (Vereniging van Haptotherapeuten) of de website van de VBAG (Natuurgeneeswijzen).

HOME >>