Reacties

Ik ben gegroeid als persoon…

Na een periode met aanvallen van hyperventilatie & maag en darm klachten ben ik, op advies van de huisarts, terechtgekomen bij Helga.
Totaal onvoorbereid, ik had nog nooit van haptotherapie gehoord, had ik een jaar geleden mijn eerste afspraak. Ik was in de veronderstelling dat ik een aantal ademhalingsoefeningen zou krijgen. Nogal verbaast was ik dat haptotherapie meer is dan alleen je ademhaling onder controle krijgen.

Tijdens een eerste intensieve sessie ondervond ik dat hyperventilatie een oorzaak kan hebben waarvan ik me niet bewust was Helga heeft me geleerd te “luisteren” naar mijn lichaam. De signalen op tijd op te herkennen. Ook heeft zij mij geleerd weer vertrouwen in mijn lichaam te hebben. Dit aan de hand van gesprekken en korte oefeningen en het fysiek aanraken van de spanningsgebieden.

Inmiddels gaat het zo goed dat ik nog maar 1x per maand terug kom bij Helga. Niet omdat het perse nodig is maar omdat het fijn is een moment voor mezelf te hebben en met een onafhankelijk persoon te praten en soms het nodige advies nog mee te krijgen.
Ik ben gegroeid als persoon en maak bewustere keuzes in mijn leven. Ik heb geen last meer van hyperventilatie en kan alles beter relativeren. Heb nog incidenteel buikklachten maar deze zijn hanteerbaar.

Zonder het vertrouwen in en het advies van Helga was ik nu nog niet op dit punt geweest.

Vrouw, 42 jaar


Ik sta steviger in mijn schoenen…

Toen ik in een depressie terecht kwam, werd mij uiteindelijk haptotherapie aangeraden. Ik ging me inlezen en kwam erachter dat je hier met behulp van aanraking, gedachten en gevoel/hoofd en lichaam weer met elkaar in contact ging brengen. Ondanks dat ik dat heel spannend vond leek het mij goed om te proberen. Ik was in die periode heel angstig en huiverig, bij Helga bouwde ik een gevoel van veiligheid en vertrouwen op. Ook leerde ik mijzelf en mijn grenzen beter voelen.

Tijdens de sessies kon ik me steeds beter openen en voelde ik me veilig genoeg om dingen uit het verleden uit te spreken en te verwerken. Daarnaast heeft ze mij praktische tips meegegeven voor moeilijke momenten, die ik tot op de dag van vandaag nog gebruik.

Doordat Helga mijn grenzen respecteerde, leerde ik deze zelf herkennen en durfde ik ze in de buitenwereld aan te geven. Hierdoor heb ik mijn plek in de wereld kunnen vinden, sta ik steviger in mijn schoenen en heb ik meer vertrouwen in mijzelf.

Milou V., 22 jaar


Ik heb mijn oude boosheid een plek gegeven en los gelaten…

Voor een luisterend oor, hoe klein of groot je probleem of verleden ook is geweest. Helga laat je uitpraten.

Ze bekeek mijn probleem vanuit diverse aspecten, hierbij betrok ze mijn gevoel, verstand en hoe ik handelde als ik emotioneel was. Ze gaf mij inzicht hoe ik anders met dreigende en confronterende situaties om kon gaan. Soms is je verleden je verleden. Soms heb je het angstvallig bij je gehouden en niemand verteld. Vaak heeft dat geresulteerd in lichamelijke en of psychische klachten. Maar het is jouw geheim het is zo zwaar, niet te delen. En toch is het delen voor mij een vorm van opruimen en meer ruimte in mijn hoofd voelen. Mijn rugzak wordt weer wat leger bij iedere keer dat ik deel wat me het zwaarst op mijn maag ligt (dat is mij onder andere geleerd). Mijn boosheid heeft een plek gekregen en ik ben minder oordelend naar anderen en mezelf.

Het resultaat is dat ik milder naar mezelf en anderen ben. Hierdoor zijn mijn spanningsklachten sterk verminderd en heb ik leren relativeren. Helga heeft veel deskundigheid in huis om je te helpen. Haar integratieve aanpak paste goed bij mij. Ik kan wel een boek schrijven over al onze gesprekken en belevingen maar ik zou zeggen ga eens een gesprek aan met deze warme/uitnodigende/open vrouw. Wellicht kan ze jou ook verlichting brengen.

Man, 51 jaar


Ik kan nu beter voor mezelf opkomen…..

Mijn dochter 10 jaar oud is een heel gevoelig meisje met veel inlevingsvermogen. Zij kan niet tegen onrecht. Doordat zij opkwam voor een klasgenootje die gepest werd keerden de pesters zich tegen haar. Zij werd steeds verdrietiger en ging iedere dag met buikpijn naar school. In een paar weken tijd veranderde zij van een vrolijk meisje in een slachtoffer. Zij begrijpt helemaal niet waarom kinderen elkaar pesten en wist ook geen manier om zich te verweren. Dit gaf haar ook een deuk in haar zelfvertrouwen.

Helga heeft haar laten inzien dat zij terecht voor haar klasgenoot opkwam. Zij heeft er voor gezorgd dat mijn dochter zich beter kon verweren tegen de pesters. In oefeningen heeft mijn dochter geleerd haar grenzen aan te geven en haar non-verbale gedrag aan te passen. Hierdoor stond ze steviger in haar schoenen Daarmee was het pesten nog niet voorbij maar wel beter hanteerbaar. Langzaam maar zeker kwam het vrolijke meisje weer tevoorschijn. Eerst thuis en later ook op school. Mijn dochter is heel blij met de handvatten en praktische oefeningen die ze gekregen heeft.

Meisje, 10 jaar.


Langzaam kreeg ik meer energie…

Sinds 1997 kamp ik met CVS / Chronische vermoeidheidssyndroom. Tijdens een flinke depressie en paniekaanvallen ben ik in 2011 bij Helga onder behandeling gekomen. Door haar liefdevolle aanraking voelde ik mij erkend en begrepen en kreeg weer gevoel voor mijn grenzen.

Dit aangeven t.o.v. mijn partner kinderen en vrienden maakte dat ik mij steeds beter voelde en dat ik weer plezier kreeg in de dagelijkse activiteiten die ik doe.
De paniekaanvallen zijn er niet meer. Wel voel ik af en toe spanning als ik ergens heen moet maar dat is hanteerbaar. Langzaam kreeg ik meer energie en kan ik nu zelfs op mijn kleinkinderen passen wat een enorme bron van vreugde is.

Door de tijd heen is er een vertrouwensband ontstaan met Helga. Ik vind het daarom fijn om elke maand een sessie bij haar te hebben waar ik heel dankbaar voor ben.
Je bent een engel.

Anneke L., 75 jaar


Weer gelukkig na mijn burn-out….

Twee jaar geleden ben ik in een 2e burn-out terecht gekomen. Voor mijn fysieke klachten werd ik behandeld bij een manueel therapeut. Psychisch was er ook veel werk aan de winkel. Ik wilde van de burn-out klachten af en dit keer liefst voorgoed, maar hoe? Bij de fysio lag een folder over haptotherapie van Helga. Haar foto gaf me al meteen het gevoel dat zij mij kon helpen. Bij haar voelde het meteen al vertrouwd. Helga is een zachte en lieve vrouw die snel door had waar de knelpunten zaten. De burn-out kon alleen maar worden aangepakt als ik zelf bereid was wijzigingen aan te brengen in mijn leven en mijn gedrag.

Met praktische opdrachten en oefeningen werd ik door Helga aan het werk gezet. Ik ging hierdoor nadenken over de dingen die voor mij altijd vanzelfsprekend waren, maar eigenlijk niet goed voor mij waren. Ik ben mij tijdens, en tussen de sessies door, bewust geworden van wat ik wil en wat mij gelukkig maakt. Ik voel mij nu ook veel krachtiger. Vroeger vond ik de mening en welzijn van andere mensen belangrijker, maar mede door de oefeningen van Helga denk ik nu eerst aan mezelf en gaat mijn welzijn voor. En dat voelt goed! Ik neem nu meer tijd voor rust en ontspanning, voor wat ik echt nodig heb. ‘Goed en lief zijn voor jezelf’: dát heb ik geleerd van Helga. Haptotherapie bij Helga heeft van mij echt een ander mens gemaakt.

Nog steeds kom ik af en toe bij Helga voor een gesprekje en een energetische behandeling. Ik geef mezelf deze onderhoudsbeurt (een investering) voor lichaam en geest. Mijn energie stroomt door haar behandeling weer beter en de behandeling zelf is heerlijk ontspannend. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik Helga op mijn pad ben tegengekomen, en mijn gezin ook!

Wendy, 44 jaar


Ik voel me weer thuis in de klas…

Mijn dochter van 11 zat een tijdje niet lekker in haar vel.
Haar positie in de klas t.o.v. vriendinnen was onduidelijk.
Door een aantal sessies bij Helga heeft zij geleerd om bewuster te worden van haar eigen lichaam, lichaamstaal en emoties. Bijvoorbeeld op welke manier zij deze kan herkennen en vooral ook op welke manier ze er zelf mee kan omgaan. Dit heeft haar zelfbeeld vergroot en de relatie met de klasgenoten sterk verbeterd. Nu nog steeds gaat ze af en toe langs als ze met dingetjes zit. Zij ervaart dit als zeer prettig en ze voelt zich er veilig. Een paar sessies bij Helga is gewoon waardevol voor de ontwikkeling van elk kind!

Als moeder heb ik Helga leren kennen als een zeer professioneel, warm, empathisch en kundig persoon. Ze is in staat om precies datgene aan te pakken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Dank je Helga, voor alles wat je voor ons gedaan hebt.

Meisje, 11 jaar

HOME >>